mandag den 30. marts 2015

Arrived...at last!

I går var det endelig dagen. Afrejsetid. London...igen.

I 2001 var jeg for første gang i London. Jeg blev færdig på handelsskolen i 2000. Derefter flyttede jeg til Odense for at læse litteratur og et år senere var jeg på vej mod England. En veninde havde fået job der og spurgte om jeg var interesseret også. Og ja, det var jeg.
Jeg boede i Hemel Hempstead, en god halv time fra London med bus. Så det blev selvfølgelig til mange dagsture når jeg havde fridage.
Siden dengang har jeg været i London mange gange. Både alene og sammen med studiekammerater, veninder, kolleger, mine forældre og min kæreste.

Sidste år i påsken var jeg afsted sammen med Alice. Og i år gentager vi succesen. For første gang fløj jeg til London med Norwegian fra Aalborg lufthavn. Og umiddelbart var det ikke en succes.

I lufthavnen fik vi besked om 50 minutters forsinkelse. Øv. Og da vi endelig kom om bord var vi over en time forsinket. Og i luften blev vi igen forsinket. Vi cirklede rundt og ventede på at kunne lande.
Hvis vi havde fulgt tidsplanen skulle vi have landet ca 18.40 lokal tid, men klokken var halv ti!!! Da vi endelig landede.



Og så skulle vi først med tog og derefter tube og så var vi på hotellet ca. Kl. 23.
Det første værelse vi fik havde lidt problemer med at loftet dryssede ned på den ene af sengene. Men hotellet var så søde at de opgraderede os til et bedre værelse med lidt mere luksus. Nice!

Og så i seng og hvile den dovne krop.

Nå ja.... Alice og jeg havde selvfølgelig også lavet lidt Krea til turen. Her er min London bluse.




fredag den 20. marts 2015

Noget med en shop og Etsy

og shoppen har hjemme på Etsy...

Kender du Etsy?

Hvis du bare elsker håndlavede, skæve, sjove og anderledes ting eller mangler det rigtige symønster, tilbehør eller materiale, ja, så tror jeg søreme det findes på Etsy.

Jeg har også åbnet en shop på Etsy. Primært for at sælge nogle af de motiver til strygestof jeg designer, men også mønstre på tøj til børn og voksne. Se f.eks. dette indlæg. Jeg laver tit selv mønstre til beklædning og har også delt nogle gratis her på bloggen.
Fx kan du finde et gratis mønster på en elefanthue lige her: ELEFANTHUE
Og på basisbukser lige her: BASISBUKSER
Her er et mønster på undertrøje med bryderryg: UNDERTRØJE

Du kan altid klikke på tagget "gave" eller "gratis" under mine etiketter i højre side af bloggen.
Her er også et link til Etsy shoppen: VELKOMMEN

Og se lige hvad der findes på Etsy af lækre sager.....kan du lade være med at kigge ind?



Jeg er vild med disse greb

Flotte print på disse puder


Og en super fed bænk






tirsdag den 17. marts 2015

Er klapjagten gået ind?

Som nogen måske har bemærket, er jeg indehaver af Facebook siden "Krudtfugl". Bloggen her og facebook siden har som sådan ikke noget med hinanden at gøre. Jeg er bare " forfatter" begge steder.

På Facebook siden holder jeg fra tid til anden nogle auktioner over figurer i strygestof, som bare ligger i min skuffe og fylder. Hvis jeg skal bruge en enkelt figur eller tekst, fylder jeg gerne et ark ud når jeg sætter det i skæreplotteren. Det er nemmest synes jeg.
Noget af dette "fyld" får jeg aldrig brugt og derfor ender det som auktioner.

Under den seneste auktion var der en figur i en pakke som var en (næsten) kopi af et motiv fra et børnetøjsmærke. Ikke logoet, men et motiv de pryder noget af deres tøj med. Motivet skulle jeg have brugt til en lille sjov "joke" i forbindelse med en festlig lejlighed, som desværre gik i vasken. Motivet endte i en auktionspakke fordi det lå i skuffen med overskud.

En venlig læser/følger på facebook siden gjorde mig opmærksom på at dette kunne være problematisk. Jeg skrev tilbage med årsagen til at motivet var i pakken, men fik besked tilbage om at min forklaring ikke var gyldig. I beskeden var tagget et andet børnetøjsmærke end det pågældende.

For ikke at koge mere suppe på fadæsen, slettede jeg billedet og tænkte at så var den historie nok slut.

Men nu har jeg så modtaget en mail fra indehaveren af børnetøjsmærket. At hun er blevet gjort opmærksom på, at jeg producerer motiver i strygestof i deres design.

Jeg har naturligvis svaret pænt og beklagende tilbage. Jeg er jo ikke ude på at genere nogen.

Jeg sidder dog tilbage med en undren over, at denne person som har "meldt" mig havde behov for;
1: at gøre mere ud af situationen end at jeg selvfølgelig slettede billedet,
2: at kontakte producenten,
3: at give indtryk af at jeg havde gang i en produktion og
4: at pågældende ikke sendte mig en besked/mail så vi kunne afklare situationen uden at skulle belemre virksomheden med en fjollet fejl fra min side som jeg slettede straks efter jeg blev gjort opmærksom herpå.

Nå pyt. På med de lalleglade briller. Verden er sjovere end som så og selvom det er en dum situation, går verden nok ikke under af den grund.

Happy Sct. Patricks Day out there...

søndag den 8. marts 2015

Hip hip hipster

Hipster er sådan et hipt ord.....jeg hører det alle steder og må også indrømme, at det har fundet vej ind i mit ordforråd. Jeg bruger det sådan lidt sjovt om manden min, når han klæder sig sådan lidt "skævt" for at være smart.....Ej, "smart" er vist sådan et ord vi brugte i mine unge dage....
Jeg er egentlig ikke særligt hip, smart eller moderne....

Men en anden hipster som jeg sætter pris på, er de her hjemmesyede af slagsen. Et hjemmelavet mønster, som sidder overraskende godt


Mønstret kan købes i Etsy shoppen lige HER

Undertøj, både til barn og voksen er en super måde at få bugt med rester. Og endelig kan jeg bruge "mine" rester til noget til mig selv. 

Til Alexander har jeg syet en del af disse efter mønster fra Ottobre. Det er også effektiv brug af rester. Og som 4-årig er det sjovt, at underbukser matcher bluser. :-)


søndag den 1. marts 2015

Giveaway --- Kort og godt!

For nogle dage siden delte jeg en gratis skærefil til Silhouette Cameo skæreplotteren med jer. Den kan i se lige her: KLIK

Men for de som ikke har en skæreplotter, er sådan en gratis ting jo lidt kedelig. Faktisk meget kedelig. Og selvom jeg ved, at jeg ikke kan please alle, så vil jeg prøve at nærme mig en anelse alligevel.

Jeg vil nemlig give en 2 gratis figurER i strygestof til en TO af jer. Skåret efter den gratis fil her på bloggen.

(okay, som i nok kan se, blev jeg lidt gavmild undervejs mens jeg skrev indlægget...der er altså to figurer på spil, til to forskellige læsere.)

Den færdige udgave af figuren ser sådan ud:


Figuren er knap 20 cm bred og i hvidt strygestof. (Hvad er det nu det der strygestof er for noget? Jo, det kan såmænd stryges på tøj som et andet - dog bedre - strygemærke)

For at deltage skal du skrive en kommentar til dette indlæg. 
Du må meget gerne både følge og dele min blog/indlægget, men det er ikke et krav. 

Vinderen trækkes onsdag aften kl. 21.00 (d. 4/3 - 2015)

Vinderne er:
Maria Kvies og Helena. 
TILLYKKE